Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Αναίσχυντοι εκμεταλλευτές του ήλιου







Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα στον χθεσινό Ελεύθερο Τύπο μια μικρή έρευνα με οδήγησε εδώ
Αν όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο μοιάζουν δυσνόητα,κρατήστε μονάχα τούτη τη φράση "And if solar is viable in Germany, just imagine the efficiencies possible where the sun really shines!".Μάλλον για εμάς τους Έλληνες είναι η μπηχτή.


Λοιπόν ηλίθιοι Γερμανοί (και Ισπανοί και Πορτογάλοι) έχω να σας πω τούτο: ο ήλιος για μας είναι χρήσιμος μόνο για να μας μαυρίζει τα κορμιά και να είμαστε πιο ερωτιάρηδες,να μας ζεσταίνει απολαυστικά τις πρώτες μέρες της άνοιξης που αράζουμε στις καφετέριες και στα ουζερί και χάρη στα θερμοκήπια,δεν πεθαίνουμε το χειμώνα από την έλλειψη ντοματών,αγγουριών,μελιτζανών και λοιπών καλοκαιρινών λαχανικών.Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.Είστε κομπλεξικοί γιατί είστε ασπρουλιάρηδες,δεν χτυπάτε 8ωρα στις καφετέριες,δεν έχετε ουζερί και δεν σας αρέσουν οι αγγουροντομάτες θερμοκηπίου.

Μια μικρή χώρα είμαστε.Δεν έχουμε οικόπεδα να χτίσουμε ένα ρημαδοεξοχικό και καίμε τα περιττά δάση για να κονομήσουμε καμιά άρτια και οικοδομήσιμη έκταση και θα σπαταλήσουμε χωράφια για να τα γεμίσουμε με κάκιστης αισθητικής καθρεφτάκια;Μα υπάρχει ρε βλάκες μεγαλύτερη ομορφιά από αυτή;(δείτε πιο πάνω,δεν μπορώ να βάλω τη φωτό εδώ δίπλα,είμαι και άσχετη).Ωραιότατοι υψικάμινοι,καπνοί,ένα θέαμα χάρμα.Να μην πω για τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι κατοικούν εκεί γύρω.Απέκτησαν ένα βηχαλάκι από την κάπνα,μερικοί χάσανε και κάτι χωραφάκια που τους τα πήρε η ΔΕΗ,αλλά αν προσληφθούν στο εργοστάσιο,όλα αυτά θα διορθωθούν.Έτσι καταπολεμάμε και την ανεργία.Είδατε τι έξυπνοι που είμαστε;
Α,και να σας πω,κάτι τετοιες ανοησίες που λένε μερικοί
άσχετοι,από τη ζήλια τους τις λένε,που δεν καβατζώσανε κι αυτοί μια θεσούλα στο υπέροχο εργοστάσιο.

Άκου,λέει,ενέργεια από τον ήλιο.Δε φτάνει που έχουμε κάνει τα σπίτια μας καρακιτσαριά με τους απαίσιους ηλιακούς θερμοσίφωνες που κοτσάραμε στις όμορφες ταράτσες μας.Και λες και δεν μας φτάνουν αυτά,κάτι έχει πάρει το αυτί μου και για αιολική-λέει-ενέργεια.

Αν δω τη Μύκονο φυτεμένη ολούθε με ανεμιστήρια,δεν θ'αντέξω.
Θ'αναγκαστώ να πηγαίνω στις Μαλδίβες τα Σαββατοκύριακα.



Υ.Γ. εδώ
εδώ
και εδώ
ο αντίλογος,και μια ψύχραιμη άποψη,τα οποία δε θα σχολιάσω προς το παρόν γιατί το θέμα δεν το έχω ψάξει και πολύ,ομολογώ.

2 σχόλια:

Dr Jekyll είπε...

Ηλιακή και αιολική ενέργεια; Τί πράμα είν΄αυτό; Απαπα, μακρυά.....! Δεν συμφέρει καθόλου! Αντιδρούν οι οικολόγοι και λοιποί διότι βλάπτεται το περιβάλον, λένε! Τί θέλετε να μας μαυρίσουν στις εκλογές;

Кроткая είπε...

στη Σέριφο κάνανε ολόκληρη ιστορία για ναμην εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες με το σκεπτικό "δεν θα χαλάσουμε εμείς το τοπίο μας, και θα μειώσουμε τον τουρισμό μας, για να έχουν ενέργεια στην Αθήνα".

μόνο που οι ξένοι τουρίστες έχουν πήξει από ανεμογεννήτριες στις χώρες τους και δνε τους ενοχλούν.